بازدیدها: 8926
۷ ماده غذایی برای کاهش سطح استروژن در مردان
🔴مردان وسطح تستوسترون پایین
سطح تستوسترون پایین یک مسئله نسبتا رایج در سنین مختلف مردان است. مردان مبتلا به سطح پایین تستوسترون یا ” سطح پایین T” اغلب سطح بالای هورمون استروژن دارند. یکی از راه های موثر برای درمان این مشکل، رژیم غذایی استروژنی است که می تواند یک مکمل طبیعی دارویی برای درمان مبتلایان به سطح پایین T باشد.
افزایش استروژن نه تنها سبب کاهش تستوسترون در مردان می شود ، بلکه می تواند در مردان و زنان خطر ابتلا به بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد.
طبق تحقیقات مجله غذای دارویی ، غذاهای حاوی استروژن که حاوی داروی گیاهی هستند می توانند به کاهش سطح استروژن در جریان خون کمک کنند.
گیاهان منابع پیچیده ای از مواد مغذی هستند که ممکن است باعث کاهش استروژن شوند. اما آنها همچنین دارای سایر مواد شیمیایی هستند که به عنوان فیتواستروژن عمل می کنند و ممکن است سبب تولید استروژن بیش از حد در بدن شوند.
در این مقاله به معرفی چند ماده غذایی که سبب افزایش تستوسترون می شوند میپردازیم.
🥦سبزیجات کریستالی
کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و سبزیجاتی از این خانواده تحت عنوان «سبزیجات کریستالی» معروف هستند.
اما به جز کلم بروکلی، حداقل ۴۰ نوع ازسبزیجات کریستالی در سراسر جهان وجود دارند و مورد مصرف قرار میگرند،مثل:
کلم، گل کلم، کلم بک چوی، کولارد سبز، کیل ، وهمچنین شلغم، تربچه، آروگولا و سبزی خردل.
بهترین راه های جلوگیری از افزایش استروژن، خوردن سبزیجات کریستالی است . این سبزیجات دارای سطح بالایی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که می توانند در جلوگیری از تولید استروژن موثر باشند.
سبزیجات کریستالی را میتوان به طرق مختلفی طبخ کرو. بعضی از آنها، از جمله بروکلی وگل کلم ، به صورت خام هم طعم خوبی دارند.
🍄 قارچ
انواع قارچ های خوراکی برای جلوگیری از تولید استروژن در بدن ،موثر هستند،در واقع قارچ از تولید آنزیمی به نام آروماتاز جلوگیری می کند.
(Aromatase مسئول تبدیل هورمون آندروژن به استروژن است)
مصرف قارچ در رژیم غذایی ،باعث جلوگیری از تولید استروژن جدید می شود.
قارچ را هم می توان پخت و هم می توان خام اسفاده کرد.
مصرف قارچ خام درسالاد نیز عالیست.
همچنین قارچ را می توان با پیاز و سایر مواد غذایی برای خوش طعم شدن غذا ترکیب کرده و بپزید.
⚠️مطمئن شوید قارچی را که انتخاب کرده اید از نوع خوراکی باشد، قارچ های وحشی ممکن است سمی باشند.
قارچ های ارگانیک انتخاب خوبی هستند زیرا آنها بدون آفت کش ها پرورش یافته اند. یکی از این ۱۶ دستورالعمل قارچ را امتحان کنید.
🍇انگور قرمز
یکی دیگر از مواد غذایی که در جلوگیری از تولید استروژن موثر است، انگور قرمز است.
پوست حبه های انگور حاوی یک ماده شیمیایی به نام رزوراترول است و محتوی حبه های انگور شامل یک ماده شیمیایی به نام پروانتوسیانیدین است.
هر دو این مواد شیمیایی برای جلوگیری از تولید استروژن موثر هستند. .
مثل هر میوه یا سبزی دیگری، نوع ارگانیک آن بهتر است.
🌻دانه های روغنی
انواع خاصی از دانه های روغنی مانند کتان و کنجد حاوی مواد مغذی به نام پلی فنول هستند .
پلی فنول ها در گیاهان یافت می شوند و سطوح استروژن را در جریان خون کاهش می دهد.
با توجه به اطلاعات دانشگاه ایالتی اورگن ، دانه های کتان دارای برخی از بالاترین سطوح هستند.
دانه های کتان نیز یکی از غنی ترین منابع لیگناها هستند که به عنوان فیتواستروژن عمل می کنند.
بسیاری از عوامل تأثیرات فیتواستروژنها را بر سلامت بدن تعیین می کنند، از جمله چگونگی جذب و متابولیسم فیتواستروژن ها در بدن.
با توجه به ترکیبات تغذیه ای پیچیده، دانه های کتان ممکن است در بعضی افراد باعث کاهش استروژن شود و در برخی دیگر ممکن است بی تاثیر باشد یا حتی ممکن است نشانه های غالب استروژن را تقلید کنند.
اگر هدف شما کاهش استروژن می باشد، قبل از اضافه کردن دانه های کتان به رژیم غذایی خود، با یک پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید تا برنامه رژیم غذایی خود را شخصی سازی کنید.
دانه های کتان و کنجد را می توان پخت یا به سالاد و میوه اضافه کرد.
🍞غلات
غلات ریز نشده، مانند محصولات فرآوری نشده شکسته می شوند. آنها تمام قطعات خود را حفظ می کنند: اندوسپرم، سبوس و جوانه.
غلات مانند دانه های روغنی، حاوی پلی فنل های ضد استروژن و نیز مواد مغذی فیتواستروژن هستند، بنابراین پاسخ فردی متفاوت است.
کل غالت ذیل را می توان در انواع مختلفی از جمله نان، ماکارونی و غلات استفاده کرد.
- گندم
- جو
- چاودار
- ذرت
- برنج
- ارزن
🍵چای سبز
چای سبز به خاطر خواص مفید خود به خوبی شناخته شده است وهمچنین یک منبع عالی از پلی فنل است و ممکن است آنزیم هایی که در متابولیزه کردن استروژن ها نقش دارند را مورد تاثیر قرار دهد.
علاوه بر این، طبق انتشارات بهداشت هاروارد ،چای سبز ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
چای سبز را می توان با طعم دهنده هایی مانند نعناع، لیمو، جین سنگ و زنجبیل برای طعم و مواد مغذی بیشتری ترکیب شود.
🎈انار
این میوه خاص دارای مواد شیمیایی مفید و موثر بسیار بالا است.
اناربه علت خواص مسدود کننده استروژن و آنتی اکسیدانی آن به طور خاصی مشهور است.
اگر هدف شما درمان سطح پایین تستوسترون میباشد ، کاهش میزان استروژن بدن ،مفید خواهد بود. این ایده های رژیم غذایی را امتحان کنید تا به طور طبیعی تولید استروژن را متوقف کنید.
البته قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
✳
مترجم:
سرکار خانم ساناز دشتی
۱۰ منبع
- DiCioccio A. (2014). دانه های کتان و سرطان پستان.
oncologynutrition.org/erfc/hot-topics/flaxseeds-and-breast-cancer/ - غذاهایی که با سرطان مبارزه می کنند: انگور و آب انگور. (nd)
preventcancer.aicr.org/site/PageServer؟pagename=foodsthatfightcancer_grapes_and_grape_juice - Fuhrman BJ، و همکاران. (۲۰۱۳). مصرف چای سبز با پروفیل های ادراری استروژن در زنان ژاپنی-آمریکایی همراه است. DOI:
۱۰٫۱۱۸۶ / ۱۴۷۵-۲۸۹۱-۱۲-۲۵ - چای سبز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. (۲۰۱۲).
health.harvard.edu/heart-health/green-tea-may-lower-heart-disease- ریسک - هورمون ها و خطر سلامتی. (۲۰۱۳).
hopkinsmedicine.org/news/publications/johns_hopkins_health/summer_2013/hormones_and_health_risk - هیگدون جی، و غیره. آل (۲۰۱۰). لیگناها
lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/phytochemicals/lignans - Kijima I، و همکاران. (۲۰۰۶). عصاره دانه انگور یک مهار کننده آروماتاز و سرکوب کننده بیان آراماتاز است. DOI:
۱۰٫۱۱۵۸ / ۰۰۰۸-۵۴۷۲٫CAN-06-0053 - تغذیه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان. (nd)
elcaminohospital.org/library/nutrition-reduce-cancer-risk-0 - Patisaul HB و همکاران (۲۰۱۰). جوانب مثبت و منفی فیتواستروژن. DOI:
۱۰٫۱۰۱۶ / j.yfrne.2010.03.003 - زلیگ MA. (۲۰۰۹). وضعیت رژیم و استروژن: اتصال cruciferous. DOI:
۱۰٫۱۰۸۹ / jmf.1998.1.67